Poveştile Caracalului

Cronica vietii culturale a anului 2012 se incheie cu inca un episod deosebit purtand amprenta Asociatiei „Fiii si Prietenii Caracalului”. In ziua de 28 decembrie, ora 11 00, au fost lansate „Povestile Caracalului” intr-o carte eveniment care se adreseaza, asa cum spunea prof. Florian Petrescu, „ochiului, sufletului, tuturor caracalenilor”. Autorul, prof. Dumitru Botar, a colaborat cu coordonatorul de proiect, Dumitru Sirghie, rezultand astfel un volum care a aparut in conditii grafice foarte bune la Editura Hoffman.

In Sala de Consiliu a primariei au fost prezenti viceprimarul urbei, Ioan Mocanu, directorul Directiei judetene pentru cultura, culte si patrimoniu, dr. Dorin Teodorescu, protoiereu Marin Raducan, membrii asociatiei, profesori, ofiteri in rezerva, elevi ai Scolii gen. Nr. 7 care au fost premiati pentru desenele lor expresive reprezentand case de patrimoniu din Caracal si caracaleni iubitori de cultura.

Discutiile pe marginea „povestilor” au reliefat legatura indisolubila intre casele de patrimoniu, multe dintre acestea disparute sub tavalugul vremurilor, si destinele celor care au trait facand istorie in orasul lor, alaturi de calitatile de „arheolog si arhivar” al istoriei locale si dragostea prof. Dumitru Botar fata de valorile fostului judet Romanati.

Autorul a marturisit ca aceasta carte este „un semn de iubire pentru orasul natal pe care si-l doreste mai frumos si mai cultural”. De asemenea, a multumit fostului primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, precum si ziaristului Dumitru Sirghie, presedintele Asociatiei Ecologia Bunului-Simt, pentru contributia lor morala si materiala intru realizarea acestui proiect de suflet.